Opening: Anne ten Ham, 'Dichtbij dementie'

Zondag 11 november opende in Objektief een nieuwe expositie, met werk van fotograaf Anne ten Ham.

De tentoonstelling ‘Dichtbij dementie‘ toont foto’s die Anne ten Ham gedurende meerdere jaren maakte als verzorgende IG in een kleinschalig verzorgingshuis. Ondanks het feit dat deze foto’s niets verhullen van de werkelijkheid van het leven met dementie, laten zij ook zien dat er nieuwe betekenissen ontstaan, niet alleen voor de getroffene zelf, maar ook voor geliefden, vrienden en verzorgers.

De expositie is aangekondigd door Jan Geelen en geopend door Arjen Koenen, zorg ondernemer. Iedereen bedankt voor het komen en alle gezelligheid. 'Dichtbij dementie' is nog t/m 22 december te bekijken!

Interview exposant Jelle Pieter de Boer in de Tubantia

Op 23 oktober werd er een interview met onze exposant Jelle Pieter de Boer gepubliceerd in de Tubantia. In het artikel verteld de fotograaf meer over zijn ontroerende fotoserie, waarin hij violiste Ida Haendel volgt.

De serie ‘Ida‘ is nog tot 10 november bij ons in de galerie te bekijken.

tubantia_0.jpg
IMG_3616.PNG
IMG_3617.PNG

Oproep: Naaktmodellen gezocht voor opkomende expositie in Objektief

Wij kijken alvast uit naar de expositie vol gevoelige, zwart/witte naaktportretten van fotograaf Rem van den Bosch. Het beloofd een bijzondere tentoonstelling te worden. De expositie is tevens ook jouw kans om in onze galerie te hangen! Rem van den Bosch is voor zijn serie namelijk nog op zoek naar mannelijke- en vrouwelijke naaktmodellen uit de regio.

Wij zijn erg nieuwsgierig welke Enschedeërs (18+) zich durfen bloot te geven voor zijn lens. 

Aanmelden als model kan door een mail te sturen naar Anaela via info@amuseaday.com

Bekijk vast een selectie beelden uit de serie op Rems website:
www.remvandenbosch.com/work-in-progress-male.-hair.-2

42294962_10217155258303807_222116230872432640_n.jpg

Opening: Jelle Pieter de Boer, 'Ida - Reines'

Zondag 30 september opende in Objektief een nieuwe expositie, met werk van portret- en documentaire fotograaf Jelle Pieter de Boer.

De tentoonstelling toont twee verschillende series, waaraan Jelle doorlopend werkt. In zijn serie ‘Ida‘ volgt hij de in Polen geboren vioolvirtuoos Ida Haendel. De portretten geven een inkijkje in het huidige leven van de 90-jarige vrouw. Daarnaast zijn er de glamorous portretten uit de serie ‘Reines‘ te zien, waarin drag queens van over de hele wereld poseren in de omgeving van een bos.

Gea Schenk, die eerder dit jaar zelf met haar fotografie exposeerde in Objektief, opende de expositie. Iedereen bedankt voor het komen en alle gezelligheid. 'Ida - Reines' is nog t/m 10 november te bekijken!

Opening: Beyond the Grain

Zondag 22 juli opende de expositie 'Beyond the Grain' in Objektief. De duo expositie brengt het werk van Lex Chen en Lena Paßlick samen. Beide fotografen studeerden deze zomer af aan de Fine Art opleiding van AKI ArtEZ in Enschede en werken beide uitsluitend met analoge fotografie.

Analoog fotograferen lijkt in veel opzichten ver af te staan van het snelle leven in onze hedendaagse wereld. Maar de zorgvuldigheid die het medium afdwingt, maakt dat de beelden een unieke sfeer en kwaliteit hebben. Elke foto is een bewuste keuze en er is een rust en stilte die doordringt in het beeld. Het leert ons op een andere manier te kijken en stil te staan bij de mooie dingen, die niet uit zichzelf om aandacht schreeuwen.

Aalt van de Glind, technisch instructeur op de AKI, opende de expositie en gaf ons een inkijkje in de werkwijze en aard van de fotografen. Iedereen bedankt voor het komen, 'Beyond the Grain' is nog t/m 18 augustus te bekijken!

Opening: Under Sweet Surveillance

Zondag 24 juni werd 'Under Sweet Surveillance' geopend; een expositie met werk van vier AKI alumni. Met werk van Hannelotte van Elst, Ruben van der Sleen, Annejet Brandsma & Nina Musholt. Te zien t/m 21 juli 2018.

Over de expositie:

‘Under Sweet Surveillance’ brengt het werk van vier verschillende fotografen samen. Wat deze fotografen met elkaar verbindt, behalve hun opleiding aan hetzelfde instituut, is een drang tot stille observatie. Door net wat langer of dieper te kijken dan anderen, produceren zij werk dat je als kijker dwingt om ook even stil te staan. Het zijn beelden die je de ruimte geven om je te verwonderen. De getoonde werken verschillen sterk in onderwerp en vorm. Het is de gemeenschappelijke, absolute aandacht waarmee de gekozen fotografen hun onderwerpen hebben gefotografeerd, die de beelden zo bijzonder maakt.

Kunst in het Volkspark 2018

Afgelopen zondag 10 juni was het weer tijd voor Kunst in het Volkspark. Er was zon, een tent vol werk van Harmut Springer en een heleboel enthousiaste bezoekers.

Iedereen bedankt voor het komen en het kijken. Op naar volgend jaar!

35226001_1994972667181053_8236642406276005888_n.jpg
35162279_1994972670514386_4091238034870108160_n.jpg

Opening: Fotovakschool Amsterdam, 'Graduates 2017'

Op 8 april opende ons nieuwe expositie vol werk van veelbelovende afstudeerders van de Fotovakschool Amsterdam. Nog tot 15 mei te bekijken, komt dat zien!

Opening: Jenny Boot, 'Black Mirror'

Op 18 februari werd de expositie van Jenny Boot officieel geopend bij ons in Fotogalerie Objektief. Hierbij een kleine sfeerimpressie.

'Black Mirror' is nog t/m 31 maart bij ons te bekijken.

Meer werk zien van Jenny Boot? Bezoek haar website of volg haar op Instagram.

Foto's met dank aan Mikon Teuben en Paul Clason