Volgende expositie:
’Sistaaz of the Castle’
Jan Hoek
in samenwerking met Duran Lantink en SistaazHood

 

 

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Jan Hoek in samenwerking met Duran Lantink en SistaazHood.

De expositie is te zien van 2 oktober tot 9 november 2019. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 29 september om 13.00 uur. U bent van harte welkom.

Fotograaf Jan Hoek, modeontwerper Duran Lantink en de Zuid-Afrikaanse transgender sekswerkorganisatie bundelden hun krachten voor ‘Sistaaz of the Castle‘: een project over en met een groep vrouwen uit Kaapstad die naast sekswerker en transseksueel ook klaar zijn om de wereld te veroveren als ‘fashion icons‘.

De meeste van hen wonen op straat om de hoek van Castle The Good Hope, maar ondanks dat weten ze elke dag weer, met gevonden of gekregen kleding die ze zelf bewerken, zich om te toveren tot de meest magnifieke modepersoonlijkheden die je maar kan voorstellen. Mode dient hier dan ook als een middel om een droomwereld te creëren. Het project is zowel documentair als mode, zowel activistisch als sprookjesachtig. 


De expositie van Jan Hoek maakt onderdeel uit van de Fotomanifestatie Enschede 2019. Tijdens dit fotofestival zijn overal in de stad exposities te bekijken van topfotografen. Kijk voor meer informatie over de verschillende tentoonstellingen en het bijhorende randprogramma op: www.fotomanifestatie-enschede.nl