Opening: 'Silent Alarm', Tony

Op 12 mei opende de expositie ‘Silent Alarm’: een tentoonstelling met werk van Tony Dočekal. De expositie is te zien van 15 mei t/m 22 juni 2019.

In haar werk onderzoekt Tony Dočekal de grens tussen realiteit en fictie. Met de kadrering van haar foto’s creëert ze een mysterieuze wereld waarbij je als kijker kan wegdromen, maar waar ook een kritische blik in is af te lezen. In haar beelden is de eenzaamheid nadrukkelijk aanwezig, maar ze ademen ook avontuur. Haar serie leest als een prachtige roadtrip, met een bittere nasmaak.

Tony Dočekal won in 2018 de Olympus Young Talent Award. In maart en april van dit jaar was zij in San Francisco, waar ze een artist residency deed aan Kala Art Insitute. Tijdens deze residency experimenteerde Tony met verschillende, fotografische zeefdruktechnieken. Door haar analoge foto’s te zeefdrukken ontstaat een nieuwe beeldtaal die zowel alarmerend als vervreemdend werkt. Tijdens haar expositie ‘Silent Alarm’ in Fotogalerie Objektief laat zij voor het eerst het werk zien dat zij daar ontwikkelde.

Hier volgen een aantal foto’s van de opening en opbouw van ‘Silent Alarm‘. Deze expositie is nog tot 21 juni bij ons te bewonderen.