Opening: 'Graduates 2018', Fotovakschool

Op 31 maart opende de expositie ‘Graduates 2018‘ waarin vier kersverse afstudeerders worden uitgelicht, die vorig jaar de opleiding aan de Fotovakschool hebben afgerond. Allemaal tonen zij de persoonlijke blik op de wereld en de fotografie, die zij tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld.

‘Soliloquy’ is een serie van fotograaf Christine Mooijer, die gaat over het zoeken en vinden van een ontsnapping aan de realiteit, om vervolgens toch weer terug te moeten keren naar de werkelijkheid. In ‘Inner Journey’ legt Marvel Harris met zelfportretten zijn transitieproces van vrouw naar man vast, evenals de rol van zijn eetstoornis hierin. Met het project ‘Ik kijk-kijk mij’ onderzoekt Yasmila van Vliet hoe dansers het ervaren om elke dag uren voor de spiegel te repeteren. Romina Demy onderzoekt het medium fotografie. In haar multidimensionale werken slaat ze een brug tussen het plaatje en de werkelijkheid. 

Hier volgen een aantal foto’s van de opening en opbouw van ‘Graduates 2018‘. Deze expositie is nog tot 11 mei bij ons te bewonderen.