Opening: Beyond the Grain

Zondag 22 juli opende de expositie 'Beyond the Grain' in Objektief. De duo expositie brengt het werk van Lex Chen en Lena Paßlick samen. Beide fotografen studeerden deze zomer af aan de Fine Art opleiding van AKI ArtEZ in Enschede en werken beide uitsluitend met analoge fotografie.

Analoog fotograferen lijkt in veel opzichten ver af te staan van het snelle leven in onze hedendaagse wereld. Maar de zorgvuldigheid die het medium afdwingt, maakt dat de beelden een unieke sfeer en kwaliteit hebben. Elke foto is een bewuste keuze en er is een rust en stilte die doordringt in het beeld. Het leert ons op een andere manier te kijken en stil te staan bij de mooie dingen, die niet uit zichzelf om aandacht schreeuwen.

Aalt van de Glind, technisch instructeur op de AKI, opende de expositie en gaf ons een inkijkje in de werkwijze en aard van de fotografen. Iedereen bedankt voor het komen, 'Beyond the Grain' is nog t/m 18 augustus te bekijken!