Back to All Events

Lezing met Arno Bauman en Sjef van Duin ‘Een avondje Polaroid’

Fotograaf en grafisch vormgever Arno Bauman en fotograaf Sjef van Duin geven in Fotogalerie Objektief een lezing met de titel: ‘Een avondje Polaroid’. Bauman organiseerde in 2022 in Schiedam de tentoonstelling ‘Polaroid in Nederland’ met uitsluitend Nederlandse fotografen die met Polaroidmateriaal hebben gewerkt. Bij de tentoonstelling heeft hij ook het boek met de gelijknamige titel samengesteld.

Bauman vroeg Sjef van Duin een stuk te schrijven voor dit boek. Van Duin, opgeleid als fotograaf aan de AKI deed onderzoek naar de geschiedenis van Polaroid en specifiek naar hoe en waarom Polaroid zich in Enschede vestigde. Als oud-student van David van ’t Veen haalt hij herinneringen op aan deze periode. Het werk van van ’t Veen, prominent Polaroid fotograaf, is ook opgenomen geweest in de tentoonstelling en het boek.

Arno Bauman (Den Haag, 1953) werkte samen met de werknemers van zijn bureau Studio Bauman bno voor opdrachtgevers als het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Vereniging Hendrick de Keyser, de gemeentes Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Hellevoetsluis en Vlaardingen, Robeco, Eneco en vele anderen. Als vormgever was hij jarenlang verbonden aan Perspektief, galerie en magazine voor fotografie.

Sjef van Duin, (Haarlem 1964) is als museumdocent verbonden aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en Huis Marseille in Amsterdam. Hiernaast houdt hij zich ook bezig met de bibliotheekcollectie van beide instellingen waarbij hij twee middagen in de week in Rotterdam als bibliothecaris actief is. Samen met Esther Zitman is hij programmeur van tijdelijke kunstpresentaties in het Schreiershuisje aan het havenhoofd in zijn woonplaats Schiedam.

Datum: Donderdag 25 Januari 2024 Inloop: 19.30 uur Aanvang lezing: 20.00 uur Fotogalerie Objektief Walstraat 33 7511 GE Enschede