"Fotovakschool - Graduates 2016"
 
 

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor de tentoonstelling van het werk van zes fotografen die in 2016 afstudeerden aan de Fotovakschool. De tentoonstelling is te bezichtigen van 5 april t/m 13 mei 2017.

Lenghi Teng - 'Pure'
Vanuit herinneringen uit het verleden en de passie voor mode en interieur is deze serie ontstaan. De titel Pure refereert aan herinneringen en de emoties die zij oproepen. Ze komen van binnenuit, ze zijn echt, ze zijn puur.

Lenghi Teng - Pure
Lieven 
       Engelen

Lieven Engelen
Mijn werk gaat over landschap- en portretfotografie. Mijn inspiratiebron is de hele wereld, de kijker besluit of die zich wil engageren met het aangeboden werk. Terwijl de wortels in het verleden liggen, is de benadering erg persoonlijk en hedendaags. Identiteit en het zijn onthullend, in een handreiking.
* Lieven studeerde af summa cum laude

Riet DeBruyne ; 'One Fabric'
In deze (fotografische) studie is de conceptuele innovatie bestudeerd in modefotografie. De getoonde creaties nodigen uit tot vrije interpretatie en delen alleen een gevoel en er wordt slechts één stof gebruikt. De kijker wordt de ruimte geboden zijn of haar eigen indruk van abstracte modetrends te vertalen naar werkelijke kledingstukken.

Riet 
       DeBruyne ; One Fabric

Corine 
       Tijsen-Geleijnse - Onderweg naar jou

Corine Tijsen-Geleijnse - 'Onderweg naar jou'
In 2015 bevond ik mij in een eerste prille zwangerschap. Onderweg naar jou is een autobiografische vertelling, de beelden laten de jaren zien die hieraan vooraf gingen. Samen met de beelden die ik tijdens mijn zwangerschap heb gemaakt staan ze voor een terugkerend thema binnen mijn werk, het blootleggen van kleine, kwetsbare en intieme verhalen van kleine, kwetsbare, krachtige mensen.

Pien Neve - 'Nu is niet meer net'
In het werk van Pien Neve spelen het vormen van herinneringen, associaties en interpretaties een grote rol. Ze onderzoekt hoe deze aspecten zich verhouden tot de werkelijkheid en in hoeverre we kunnen spreken over de werkelijkheid in een absolute vorm. In deze serie heeft Pien haar eigen werkelijkheid centraal gesteld.

Pien Neve - Nu is niet meer net
Anna Theunissen - Model zoekt fotograaf; een inkijk in een onbekende 
       fotografiewereld

Anna Theunissen - 'Model zoekt fotograaf; een inkijk in een onbekende fotografiewereld'
Anna Theunissen heeft onderzoek gedaan naar een stijl in de portretfotografie van amateur- en semiprofessionele fotografen. Ze vroeg zich af waarom zij en haar medestudenten om deze foto's moesten lachen. Was dit omdat ze de beeldtaal mogelijk niet begrijpen?

 

U wordt van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie op zaterdag 1 april 2017 om 16:00 uur. De fotografen zullen aanwezig zijn tijdens de opening, die zal worden verricht door Jan Geelen.

De openingstijden van Fotogalerie Objektief zijn van woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur.

   
  Introductie  
         
  Expositie  
  Toekomst  
  Vorig  
  Historie  
 
  Workshop  
  Boeken  
  Locatie  
  Contact  
 
  Links  
     

Fotogalerie Objektief · Walstraat 33 · NLD-7511GE Enschede · www.fotogalerie-objektief.nl