"Lucia"
Fleur Wiersma
 
Lucia is een vrouw met het Syndroom van Down. Elk jaar in september is het feest voor haar, dan gaat ze met haar moeder voor een week naar Lourdes. Dit jaar ging ze voor de 32e keer! Samen met de andere pelgrims herdenkt ze mensen die overleden zijn, zoals haar eigen vader. Verder is het gezelligheid troef in deze Lourdesgroep uit Almelo.

Haar vaste begeleider Tonnie rijdt haar rond door de straten vol souvenirshops en langs de bron met het heilige water. Blokfluit spelen bij de Grot van Massabielle, de lichtprocessie, winkelen en het huis van Bernadette bezoeken vervelen nooit. Het allerleukste vindt Lucia de kaarsjes aansteken in het prieeltje in het armendorp.

Fotograaf Fleur Wiersma volgde Lucia op één van haar reizen. Fleur studeerde tien jaar geleden af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Zij legt vast wat haar in het alledaagse leven verwondert. Haar werk bestaat zowel uit langlopende fotografieprojecten als uit korte reportages en straatfotografie.

Fleur heeft series gemaakt over uiteenlopende onderwerpen, zoals deze Lucia in Lourdes, Mormoonse zendelingen, sluiting van de gevangenis Wolvenplein in Utrecht en reportages over dagelijks leven, zoals Old Fashion (modeshows in verzorgingshuizen).


In 2015 won Fleur Wiersma de Zilveren Camera voor Natuur en Milieu.


De tentoonstelling is te bezichtigen van 11 januari t/m 18 februari 2017, u bent van harte welkom.

De openingstijden van Fotogalerie Objektief zijn van woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur.

   
  Introductie  
         
  Expositie  
  Toekomst  
  Vorig  
  Historie  
 
  Workshop  
  Boeken  
  Locatie  
  Contact  
 
  Links  
     

Fotogalerie Objektief · Walstraat 33 · NLD-7511GE Enschede · www.fotogalerie-objektief.nl